table-top

nyheter info
arkitektur
arkiv
publicering
kontakt

table-top

Krysantemum-EXTERIOR

November 2015 På temat odling och trädgård ritar vi för Sommargyllingen och Fastighets AB Gusto 67 radhus i Hässelby. De yteffektiva husen uppförs i 2 storlekar om 4-6 rok. Planerad inflyttning 2016. Se mer…

Juli 2015 Nu sticker vi på semester, men innan dess vill vi varmt välkomna våra nya medarbetare Kristin Borg, Kuba Kolec och Roderick Crafoord. Trevlig sommar, vi ses i augusti!

WB_Gansta-150702_Gansta_CGI

Juli 2015 Utanför Enköping ritar vi för Panghus två typer av parhus.

Wersens2_Are_5723

Maj 2015 Enligt den norska tidning Dagens Näringsliv är vårt projekt Werséns Brasserie utsett till Åres finaste bar. Se mer…

25kvm-DSC4675B

April 2015 Idag öppnas utställningen “25 kvadrat” på Malmös Form Design Center, där vi tillsammans med 24 andra kontor visar vår tolkning av Attefallshuset. Kom förbi och titta! ‪#‎fdc_25kvadrat.‬ Se mer…

Spisbrodfabriken-Nyheter01

Februari 2015 Från bröd till bostad. På uppdrag av Oscar Properties ritar vi ca 130 lägenheter i Kooperativa Förbundets gamla spisbrödsfabrik på Kvarnholmen.

Vaksala-IMG_5425

Februari 2015 Första husen levereras i Vaksala i Februari.

Teambild-Nurnberg

Jul 2014 Waldemarson Berglund vill tacka alla beställare och samarbetspartners för ett för ett fantastiskt 2014!

Under året som gått har vi både avslutat några riktigt fina projekt och påbörjat flera nya spännande.
Ombyggnaden med Nurnbergbryggeriet, med anor från 1700-talet, är i full gång och skall nu konverteras till bostäder. Inflyttning kommer ske 2015. Bostäderna, av vilka flertalet är radhus med små trädgårdar, är helt unika i sitt slag i Stockholms innerstad.

Kv Guldfågeln i Smedslätten är nu äntligen inflyttat. Bostadshuset som är insprängt mellan grönska och 30-talets lamellhus är lite speciellt med sina rundade hörn och lägenheterna fina med sina stora glaspartier och dubbla balkonger.

Vi ritar nya bostadsområden åt Panghus och HSB Nordvästra Skåne som nu växer fram i både Uppsala, Stockholm och Helsingborg. I Haninge har 26 lyckliga familjer hittat sina nya hem i Panghus parhus och i Vaksala Uppsala väntar 32 familjer på att få flytta in under 2015.

För Autoropa bygger vi, tillsammans med Ferrari och Maserati, om deras showroom på Narvavägen. Invigningen blir i februari.

Åt Lundagrossisten ritar vi nytt hämtlager och butik i Huddinge. Planerad inflyttning under 2016.

När Glädjeverkstans clowner kontaktade oss för att få hjälp med sitt nya kontor bestämde vi oss för att utföra projektet “pro bono”. Deras verksamhet är att på sjukhusen ge stöd och tröst åt sjuka barn. Nu har de ett fungerande kontor där de kan planera och förbereda sig inför sina besök hos barnen.

Vi blev givetvis väldig glada för utmärkelsen vi fick för Läderfabriken åt Oscar Properties. Priset tilldelades vi tillsammans med Love Arbéns arkitektkontor för “Nackas bästa bygge”.

Vi har även deltagit i boken “25 kvadrat” för bokförlaget Max Ström med vårt hus Ateljé 25. En liten flexibel byggnad ni kan läsa mer om i boken.

Elisabet Forsell lämnar kontoret efter 8 år och går vidare till Oscar Properties. Vi tackar henne för allt bra hon gjort hos oss och önskar henne lycka till. Vi hälsar samtidigt våra nya medarbetare Josefin Kumlin och Karl Lagerqvist välkomna.

Sammanfattningsvis kan vi se att mixen av mindre och större projekt är både utvecklande och roligt för oss som jobbar på Waldemarson Berglund Arkitekter och vi ser med stor tillförsikt fram emot ett nytt spännande år.

Vi önskar er alla en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År!

 

25kvm@strom

Oktober 2014 I sommaren 2014 blev vi utvalda att delta i boken 25 kvadrat på förlaget Max Ström. Se mer…

WB12_Runo-Scene001

Juni 2014 Vi har fått uppdrag av Panghus att rita 44 st. kedjehus i Runö, Åkersberga.

Guldfageln-Render01

Juni 2014 Försäljning av lägenheter har börjat i Guldfågeln. Se mer…

Gladjeverkstan-logo

Maj 2014 Vi ska hjälpa den ideella organisationen Glädjeverkstan med inredningen av deras nya lokal i Gubbängen, Stockholm.

Lader-8789_009

April 2014 Läderfabriken tilldelas Nacka stadsbyggnadsutmärkelse 2014.  Se mer…

Nurn-Render-Baksida

Mars 2014 Projektet för att bygga om det gamla Nurnbergsbryggeriet till lägenheter har fått bygglov. Byggarbetet påbörjas i Augusti.  Se mer…

Gustavslund-Render002

Januari 2014 HSB NVS har gett oss i uppdrag att rita 40st radhus is Gustavslund, Helsinborg. Se mer…